Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/libs/avh-db.php on line 62 and defined in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 992
Sandheden om motivation » Sebastian petersen
marts 18, 2012 0

Sandheden om motivation

Af i I træningscenteret, Inspiration! Nå dine mål

Man hører tit folk sige “jeg er ikke lige så motiveret til det for tiden” eller “lige i dag har jeg ikke motivationen til det”. Motivation får både ros for de ting vi opnår, og skylden for de ting vi ikke gør. Men hvad har motivation egentlig at sige, hvordan får vi det frem, og hvad kan vi bruge det til?

Alt for mange har svært ved at skelne motivation fra selvdisciplin, selvom det er to vidt forskellige ting. I say, fuck motivationen, og arbejd med din selvdiciplin. icon smile Sandheden om motivation Se længere nede hvorfor, og hvad jeg mener med det.

Motivation er fantastisk

Don’t get me wrong, jeg elsker at have motivation, og nogle gange betyder det at man virkelig får ordnet nogle ting og kommer nærmere sine mål.  Motivation er en meget følelsesladet ting, og enten er vi motiveret for at nå noget, vores mål, eller også er vi motiveret for at undgå noget, fx at tage på et arbejde vi ikke gider, sygdomme, vi er blevet overvægtige eller lignende. Motivation kommer i korte skub, og varer måske typisk mellem et par timer og en uges tid, sådan er det i hvert fald hos mig.

Men problemet med motivation er, at det netop ikke altid er der, og det er ikke noget man lige kan tvinge frem. Der er forskellige metoder man kan bruge for at få motivation, typisk ting som at se på billeder af det du gerne vil opnå, skrive tingene ned og se på papiret hver dag osv.. Jeg kommer nok ind på det lidt mere specifikt i et andet indlæg, er man tilhænger af en mand som Anthony Robbins, så ved man også alt om den slags.

Jeg vil dog mene, at et LANGT stykke hen ad vejen, så har vi absolut ingen kontrol over vores motivation, hvorfor det er dumt at lade det være en bærende stolpe i vores hus mod succes. (Sikke en metafor jeg fandt frem) icon smile Sandheden om motivation

Men hvad gør du, når motivationen forsvinder, giver du op ? Det er her selvdisciplin kommer ind i billedet. Alt for mange springer simpelthen fra, og siger netop “arg, i dag er jeg godt nok ikke motiveret, jeg gør det i morgen”, de lægger bogstavelig talt al deres viljekraft fra sig, og lægger ansvaret for deres dovenskab over på deres manglende motivation.

Selvdiciplin er kongen nummer 1

Titlen som kongen nummer 1, går til selvdisciplin. Det er 100% noget DU har kontrol over, i det øjeblik du ikke har motivation til at gøre noget, som du godt ved burde gøres, slår din selvdisciplin eller mangel på samme ind. Det hele er meget nemmere, når motivationen også er der, men det er den bare ikke hele tiden.

Det er naivt at tro, at nogen som helst her i livet der har opnået noget stort, har gjort det ved hjælp af motivation og ikke selvdisciplin. Læste et citat et sted som du virkelig bør forstå, ikke bare læse men virkelig forstå og tro på. “There is no succes without self discipline” punktum!

Der er ikke en masse smarte metoder, og små guldkorn jeg kan give for at få en bedre selvdisciplin. Der findes ikke nogen magisk pille, eller andre små quick fix løsninger. You know what, hvis du virkelig gerne vil noget kræver det selvdisciplin og masser af det, det er som om, at når man inderst inde er klar over det, så får man automatisk mere selvdisciplin.

Selvdisciplin går dog ikke alene, den går nemlig hånd i hånd med et andet vidunder.

Vaner, kongen nummer 2

Det at gøre ting til en vanesag, er så ufattelig stærkt et værktøj. Man siger jo det tager 30 dage (tallet svinger meget alt efter hvor du lige læser det) for kroppen om at gøre noget til en vane. Men jeg synes det er gået lidt op for mig, at det ikke rigtig har så meget hold i sig.

Jo vist, en variabel i at opbygge en vane, er at gøre det ofte nok. Men jeg synes meget mere det handler om en mental indstilling, beslut med dig selv, at nu skal det her blive en vane. Og måden det bliver det på er at hver gang der kommer tanker op “arg, er det nu også nødvendigt” så lad være med at lytte til dem, de må gerne være der, men lad være med at giv dem energi. Du skal ikke engang prøve at modbevise de negative tanker, men i stedet bare ignorere dem og så gøre det du nu gerne vil gøre til vane, og prøv at gøre det uden at tænke over at det er en pligt du laver.

 

Motivation er en dejlig, DEJLIG ting. Og når du mærker den der dejlige bølge af motivation, så spring på, nyd det! Men lad være med at blive afhængig af motivation. I stedet mærk inde i dig selv, at motivationen er fantastisk, men inde bag motivation gemmer der sig din selvdisciplin, som er et så meget stærkere værktøj.

Lignende indlæg:

Søgeord:

Tilføj en kommentar og gør mig glad :)


× en = 5