Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/libs/avh-db.php on line 62 and defined in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 992
Hvilken virksomhed skal jeg starte? Du har 3 valgmuligheder! » Sebastian petersen
marts 15, 2012 0

Hvilken virksomhed skal jeg starte? Du har 3 valgmuligheder!

Af i Inspiration! Nå dine mål

Der er rigtig mange der går lidt med en iværksætter indeni sig, men langt de fleste tager aldrig skridtet. I say go for it! Men hvilken virksomhed skal du så starte? Mange der føler for at gå sine egne veje, åbner en restaurant eller en lille butik på strøget fx. Men er det det rigtige skridt? Det kommer helt an på dine mål.

I mit hoved findes der 3 slags virksomheder, man kan sagtens tænke sig til flere, men alle puttes ind under disse 3. Hvad du vælger at fokusere på som gode ting og dårlige ting, varierer helt klart meget fra person til person, så det er bare at gøre op med dig selv, hvad du vil. Indlægget vil også lidt være præget af, at jeg tror på man skal sigte rigtig højt, man kan næsten ikke sigte højt nok hvis du virkelig vil nå nogle vegne! Jo højere du sigter efter, jo mere opnår du, uanset om du når dit mål eller ej.

Den 1. slags virksomhed, fru Jensens.

Den her henvender sig meget til Hr. og Fru Jensen, og personligt har jeg aldrig forstået hvorfor folk gider bøvle med den her slags, og det grænser til at jeg vil sige det ikke er hvad jeg forstår ved iværksætteri og innovation. Medmindre man virkelig bare elsker det man laver, for så er det selvfølgelig bare super, ligesom nogle brænder for at være postbude. Vi er alle forskellige, og jeg vil ikke dømme som sådan. Jeg taler om virksomheder der aldrig har potentiale for at blive noget kæmpe stort (ok så, der er få undtagelser). Det kan være et eje den lokale pølebiks på strøget, have en hyggelig skoforretning i en sidegade, starte en restaurant eller lignende. Fælles er at det aldrig bliver en forretning med mere end højest et par ansatte og en begrænset omsætning. Samtidig har det stort set altid en forholdsvis høj startudgift, og man vil egentlig mere eller mindre falde ind under en form for fast løn, som dog kan være rigtig pæn.

Men hvis jeg ikke synes det er iværksætteri at starte den slags forretninger, hvad er så iværksætteri, og hvad anbefaler jeg ellers?

Den 2. slags virksomhed, billig og potentiel.

Den anden kategori af virksomheder, har et noget højere potentiale. Her snakker vi måske en mulighed for at omsætte for adskillige millioner om året, og få nogle ansatte, men alligevel er det begrænset. Det er virksomheder uden nogen kæmpe stor startkapital, typisk bygget på en god ide eller mulighed for at starte stille op og udvide forholdsvis langsomt.

Du har sikkert gættet det, det der fylder aller mest i denne kategori er webshops, eller anden internetbaseret forretning. Jeg startede selv en webshop i sin tid, og jeg har absolut ikke fortrudt det! Vi kom i gang for små 70.000kr i alt, så havde vi også alt hvad vi havde brug for, et varesortiment, hjemmeside osv.. Derefter går det kun fremad, selvom det kan være lidt sejt i starten. Men en webshop har sin begrænsning, nogle vil kalde det at være sortseer, og man bare kan se på større butikker som fx Asos.com. Jo vidst, man kan godt blive så store, og de tjener MANGE penge, men det er meget, meget få der når så langt.

Jeg taler af erfaring, når jeg siger at det kan være svært at udvide til andre lande lige umiddelbart, og man når lidt til en grænse hvor det også er svært at få flere besøgende uden at skulle investere alt for mange penge i markedsføring. Men det kan gå stille fremad, og er konceptet godt kan det sagtens blive til noget!

Den her type forretning, vil jeg nok anbefale rigtig, rigtig mange at starte med, især unge mennesker med begrænset kapital som brænder for at være selvstændige, ligesom jeg selv gjorde. Der er også mulighed for at beholde sit arbejde ved siden af, og starte op på deltid.

Det kan blive til noget stort, hvis der lægges blod sved og tårer i det! Men kapitalen behøves heldigvis ikke.

Den 3. virksomhed, her hvor det virkelig batter

Den 3. type virksomhed jeg mener der er, har meget, meget større udviklingspotentiale end nummer 2. Det var lidt det der gik op for os efter at have drevet webshop i en 4 års tid, at det her, det går skide godt og vi kan sagtens tjene mange penge, men det bliver aldrig den helt store millionforretning, og det er der jeg vil hen! Derfor startede vi Lucléon, der er vores eget brand.

Virksomheder i kategori 3 er typisk mellemled, grossister eller bare internet baserede løsning eller anden slags mellemmænd. Fx Just-eat, miinto.com, tradedoubler, grossister indenfor alle brancher, og ja jeg kunne blive ved. Her er der lige pludselig adgang til MEGET større markeder, og i og med man ikke selv skal gøre alt arbejdet, behøver man ikke 50 ansatte for at tjene de helt store penge.

Den 3. type virksomhed koster som oftest noget mere i kapital, hvorfor det kan være svært for den almindelige unge iværksætter at kaste sig ud i det. Men jeg tror der er en naturligvis steppingstone fra kategori 2 til 3, og efter nogle år vil en virksomhed automatisk tage den drejning, såfremt ejerne brænder for det, naturligvis icon wink Hvilken virksomhed skal jeg starte? Du har 3 valgmuligheder!

Der er denne type virksomhed, der laver penge, og det er denne type virksomhed man bør stræbe efter at opnå! Det skal lige siges, at jeg ikke mener at alle virksomheder i kategori 3 er mellemled, generelt virksomheder der kræver stor startkapital, men har stort potentiale, falder under det jeg kalder kategori 3.

Så hvad anbefaler du?

Det kommer helt an på, hvad det er du brænder for. Men gør det op med dig selv! Som sagt vil jeg nok aldrig komme til at anbefale kategori 1, da det ikke er meget anderledes end at være almindelig lønmodtager, udover det nok er voldsomt meget mere stressende, og uden mulighed for den helt store indtjening.

Kategori 2 som fx en webshop, er helt perfekt til folk uden stor startkapital, og som måske ikke føler de er klar til at finde store investorer og tage den direkte vej til kategori 3. Ligeledes kan folk der ikke bare er klar til at sige deres job op for at forfølge deres drøm, starte stille ud.

Men en virksomhed i kategori 3, med nærmest ingen begrænsning for muligheden for indtjening, er det JEG i hvertfald stræber efter, og det er det jeg tror alle iværksættere gør. Men jeg fortryder dog ikke, at jeg da jeg var 19 år og uerfaren, startede i kategori 2.

Lignende indlæg:

Søgeord: , ,

Tilføj en kommentar og gør mig glad :)


− fire = 3