Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/libs/avh-db.php on line 62 and defined in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 992
Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud. » Sebastian petersen
september 21, 2012 4

Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud.

Af i Kosttilskud

Jeg får lyst til at lave dette indlæg da jeg ser rigtig mange posts rundt omkring på andre blogs, på fora og lign. og snakken går utrolig meget af tiden på kosttilskud. Don’t get me wrong, jeg tager absolut også selv kosttilskud og en del af slagsen, men det er altså ikke alle der er lige nødvendige især ikke hvis økonomien strammer, for mange af dem er ikke helt billige.
Så lad os kigge på hvilke kosttilskud der er nødvendige, og hvilke der måske kan erstattes! Jeg gennemgår alle de mest almindelige former for kosttilskud til styrktræning, og kommer med alternativer hvis jeg mener det kan lade sig gøre. Lad mig endelig høre dine egne gode erstatninger! icon smile Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud.

Kosttilskud kan være vigtige for ens træning og give gode resultater, men husk på at det altsammen er tilskud og skal altid stå side om side med en god solid kostplan.

 

Alternativ til proteinpulver

Når det kommer til whey proteinpulver så er det vigtigt at holde for øje, at protein bare er protein! Grunden til pulveret er så populært, og grunden til jeg ikke ville undvære mit, er at det for det første er helt rent protein og det kan ind imellem være svært at få nok protein ind i sin kost, her tænker jeg især på fx snacks og lignende. Det er svært lige at få en portion protein som snack, da det hovedsageligt er at finde i kød.

Proteinpulver har også den egenskab at det er meget hurtigt optageligt, hvilket er rigtig godt efter en hård træning i centeret hvor musklerne virkelig er klar til at optage.

Alternativer til protein? Her kan en liter mælk fx være helt udemærket! Mælk indeholder ca. 80% kassein og ca. 20% whey. Kassein er langsomt optagende protein. Der var faktisk en lang periode, hvor jeg selv spiste bananer og drak skummetmælk efter træning, og jeg fik fine resultater, SÅ vigtigt er det altså ikke, at det lige er pulver du indtager.

Mit råd er absolut at have proteinpulver stående derhjemme! Til de pressede tidspunkter hvor du har brug for protein, og til at bruge efter træning. Proteinpulver er faktisk heller ikke et særlig dyrt kosttilskud. Hvis man sammenligner pris per kalorie med mælk, vil man opdage at det er nogenlunde det samme! Men er økonomien ikke lige til at købe en spand, så kan man sagtens erstatte det med mælk. Drik ca. 500-1000ml efter træning i stedet for en shake, og gerne med et par stykker frugt.

 Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud. Bodylabs billige proteinpulver af virkelig høj kvalitet!
Store mængde rabatter ved større køb, og fås i hele 9 smagsvarianter.
Kommer i spande af 2000g
299kr til 325kr
Alt efter antal
Per 2000g spand
koeb Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud.

Alternativ til BCAA’s (og glutamin)

BCAA’s, branched chain amino acids, er måske ikke et kosttilskud alle kender, men indenfor bodybuilder og styrkeløfter kredse er det et meget kendt kosttilskud. Det er sådan set bare rene aminosyrer, de vigtige af slagsen. Jeg tager selv BCAA inden træning, andre gør det efter. men kan det erstattes?

Ja, jeg vil absolut sige at hvis økonomien ikke er til et helt skab fyldt med kosttilskud, var BCAA’s noget af det jeg ville fjerne. Det er hvad det er, aminosyrer. Jeg ved godt at det ikke er ALLE slags aminosyrer man lige kan dække med en hakkebøf, men jeg vil vove den påstand at spiser man rimelig varieret, og masser af kød af forskellig art, så behøver man ikke et kosttilskud med BCAA’s.

Det har dog en funktion som preworkout, men det bliver lige i en anden artikel.

de BCAAs jeg bruger kan købes her

Glutamin vil jeg gøre meget kort, det kan du godt undvære! Selvom det selvfølgelig har sin plads på en rigtig bodybuilders hylde over kosttilskud, er det ikke noget der vil betyde NOGET som helst for den almindelige motionist.

Alternativ til kassein proteinpulver

Kassein proteinpulver er lidt dyrere end almindelig whey, og så smager det for at være helt ærlig ikke særlig godt. Det kan nemlig ikke blandes særlig godt som fx whey kan. Kort sagt er kassein et slags protein der optages langsommere i kroppen, så mange anbefaler en shake med kreatin inden man går i seng.

Men kan kassein erstattes? JA! Tag fx mælk, det indeholder ca. 80% kassein. Så drik en halv liter mælk inden du går i seng og du vil have nogenlunde samme effekt som kassein pulver. Ved kassein har det netop ikke den fordel til efter træning som fx whey at det er hurtigt optageligt, så ved kassein er det simpelthen kun arten af protein der er af betydning, og det er nemt at finde andre steder.

Spis en natmad med tun, og et glas mælk til, og du er rigeligt dækket ind! Så spar pengene her, og invester i stedet i almindeligt whey proteinpulver.

Kassein proteinpulver kan købes her

Alternativ til kreatin

Her er der intet alternativ, kort fortalt. Der er meget små mængder kreatin i den kost vi spiser, og dette kosttilskud findes der ingen erstatning for (som er af betydning). Men er det så nødvendigt? Jeg vil sige det afhænger meget fra person til person. Men prøv det! Nogle blir med det samme betydeligt stærkere, og så vil jeg absolut mere at det er pengene værd.

Kreatin er en af de billigere kosttilskud på markedet.

Bodylab Beskrivelse Pris Bodylab
 Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud. Bodylab’s kreatin er for mig at se det bedste kreatin på markedet. Det er virkelig billigt, produceret i dansk fabrik og af kanon kvalitet! 500g – 119kr
Og der er tilbud ved større køb.
koeb Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud.

Alternativ til koffeinpiller

Behøver jeg sige det….. kaffe icon wink Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud. Koffein er koffein og det har samme effekt uanset hvor du får det fra.

Men er du ligesom mig, ikke særlig vild med kaffe, så køb dig nogle koffeinpiller. Jeg vil klart anbefale dig at holde dig fra alle former for energidrik, godt nok indeholder det fint koffein som har samme effekt, men de er også fyldt med sukker.

Koffein er heldigvis er ret billigt kosttilskud.

Koffeinpiller, dem jeg bruger, kan købes her

Alternativ til multivitamin, fiskeolie og vitaminpiller

En multivitamin og fiskeolie er noget af det jeg vil sætte øverst på en top10 kosttilskud’s liste. MEN, det er samtidig noget af det som er nemmest at finde alternativer til. Sørg for at spis fisk hver anden dag, og det skal være fed fisk, som fx laks eller makrel. Og sørg for at få godt med grønt og frugt! Så er du dækket ind. Nødder er også en god kilde til sundt omega 3 fedt.

Man kan sige at vitaminer er noget af det der er dyrt at supplere sin kost med, i og med der ingen kalorier er i som fx ved proteinpulver, så man betaler her en del penge for noget der ikke fjerner noget madbehov.

Men når det er sagt, ville jeg aldrig undvære min multivitamin.

 

 

Hvad bruger DU som erstatning til eventuelle kosttilskud? icon smile Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud. Eller er der andre kosttilskud, du er i tvivl om ? Nu har jeg kun taget de mest populære med i artiklen.

Lignende indlæg:

Søgeord: , ,

4 kommentarer til “Er kosttilskud nødvendigt? Alternativer for kosttilskud.”
Tilføj din egen kommentar
 1. Morten siger:

  Tusinde tak for de gode råd, virkelig noget jeg har ledt længe efter! :)

  Det virker i hvert fald som om, at du har forstand på det, du snakker om. Jeg tager kun kosttilskud i forbindelse med styrketræning, men det er ret nyt, så ved endnu ikke om det har den helt store effekt.

 2. Sebastian siger:

  Er glad for du kunne bruge det :) Nogle spørgsmål så skyd endelig løs.

  Om kosttilskud virker, ja bestemt! Men det er nu ikke noget NÆR så vigtigt som almen god kost, det er absolut det vigtigste.
  Så der er ingen grund til at tænke på kosttilskud, før man har sin kost i orden.

 3. Broé siger:

  Hvor er det skønt at du lavet sådan nogle blogs! Har virkelig haft svært ved at finde ud af hvilke kosttilsskud det var vigtige og bruge og ikke. Men umiddelbart ser det ikke ud som om jeg er gået helt galt i byen mht. Til det hele.
  Men tak alligevel! Tror jeg ville holde lidt ekstra øje med din blog!

 4. Sebastian siger:

  Mange tak for en positiv tilbagemelding. Det er dejligt at høre!! :)

  Håber du har en super dag.

Tilføj en kommentar og gør mig glad :)


+ otte = 12