Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/libs/avh-db.php on line 62 and defined in /var/www/sebastianpetersen.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 992
ALT om proteinpulver » Sebastian petersen
september 19, 2012 8

ALT om proteinpulver

Af i Kosttilskud

Protein er klart det mest benyttede kosttilskud til folk der kommer i et træningscenter, og det selvfølgelig ikke uden grund. Protein er det muskler bliver opbygget af, så det er uhyre vigtigt at få nok protein dagligt hvis man ønsker at opbygge muskelmasse. Det kan for nogle være svært at få nok protein, i vores moderne verden har vi en tendens til at få alt for mange kulhydrater og for meget usundt fedt. Proteinpulver er derfor et kanon kosttilskud! Men husk det kun er et kosttilskud, det er stadig vigtigt at få noget kød.

Det er som om folk alligevel bliver lidt forvirrede omkring proteinpulver og hvordan man bruger det som kosttilskud, så jeg laver indlægget lidt som en FAQ. Har du yderligere spørgsmål så smid endelig en kommentar icon smile ALT om proteinpulver  

Er proteinpulver farligt, er der bivirkninger?

Proteinpulver er absolut ufarligt, det er simpelthen bare protein taget ud fra mælk, i hvertfald hvis du køber valleprotein som jeg anbefaler. Den eneste bivirkning nogle kan få ved at indtage proteinpulver er lidt luft i maven, det er forskelligt fra person til person, personligt mærker jeg ikke noget.

Hvor meget proteinpulver skal jeg tage?

Mange er forvirrede over dette, de har endelig købt deres proteinpulver, men ved ikke hvornår og hvor meget de bør tage. Men husk nu at proteinpulver er bare det, det er.. proteiner.. Det er derfor ikke noget med at man vokser mere jo mere pulver man drikker, du kunne i princippet ligeså godt spise kyllingebryst. Det er vigtigt at  dække så meget som muligt af sit proteinbehov med fast føde. Jeg anbefaler at man tager en proteinshake efter sin træning, her er musklerne helt klar til at optage så mange næringsstoffer som muligt, og musklerne er klar til at sluge til sig. Det er her langt de fleste benytter sig af proteinpulver. Tag et sted mellem 20-35g proteinpulver efter træning, alt efter din størrelse. Det kommer sig ikke så nøje.

Proteinpulver er også et fint supplement på andre tidspunkter af dagen, eller på dine off dage, hvis du har svært ved at få proteiner nok, og så er det altså nemmere at drikke kalorier end det er at spise dem, og det gælder bestemt for protein.

Hvor skal jeg købe proteinpulver?

Jeg køber altid mit proteinpulver hos Bodylab, det har jeg gjort i mange år. Jeg har prøvet proteinpulver fra andre steder, men Bodylab er både billigt og så er det produceret i dansk fabrik hvor man virkelig kan stole på kvaliteten! Der er heller ikke diverse tilsætningsstoffer i. Det er kort sagt et billigt proteinpulver hvor  man får virkelig høj kvalitet. Jeg har lavet en kort tabel over de forskellige man kan købe. Jeg har i perioder brugt kassein, men for tiden har jeg nok i almindeligt whey. Det dyrere whey pure proteinpulver, er anbefalelsesværdigt for dig der ikke kan tåle laktose, da whey jo stammer fra mælk kan der være rester i det andet der ikke er helt så rent.

Bodylab Beskrivelse Pris Bodylab
 ALT om proteinpulver Bodylabs billige proteinpulver af virkelig høj kvalitet!
Store mængde rabatter ved større køb, og fås i hele 9 smagsvarianter.
Kommer i spande af 2000g
299kr til 325kr
Alt efter antal
Per 2000g spand
koeb ALT om proteinpulver
 ALT om proteinpulver Bodylabs kassein proteinpulver, opløses og fordeles langsomt ud i kroppen. Fås i 2 varianter.

Kommer i spande af 1500g

334kr til 359kr
Alt efter antalPer 1500g spand
koeb ALT om proteinpulver
 ALT om proteinpulver Bodylabs extra pure proteinpulver, 100% rent valleprotein-isolat! Til der der skal have det bedste. Fås i 5 varianter.

Kommer i spande af 2000g

439kr til 479kr
Alt efter antalPer 2000g spand
koeb ALT om proteinpulver

 

Kan jeg blande mit proteinpulver?

Du kan sagtens blande dit proteinpulver op med andre kosttilskud som fx kreatin, eller kulhydrater / maltodextrin . Du kan også sagtens blande dit proteinpulver med vand, mælk eller hvad du ønsker, og evt. tilføje frosne bær, peanutbutter, havregryn eller hvad du ellers ønsker til at gøre din proteinshake velsmagende.

Hvad er forskellen på valle proteinpulver og kassein proteinpulver?

Langt, langt det mest almindelige er valle proteinpulver. Også kaldet Whey. Det er meget hurtigt optagende proteinpulver, og er det billigste og mest velsmagende. Der findes også kassein proteinpulver, det er proteinpulver der optages langsommere i kroppen end almindeligt proteinpulver. Efter træning er det klart mest hensigtsmæssigt at tage vallerproteinpulver, for der er man interesseret i at det kommer hurtigt ud i kroppen. Men tager man også en shake fx om aftenen, er det bedre at bruge kassein da det bliver langsommere optaget.

Hvad med soja proteinpulver, og ris proteinpulver?

Det er ikke ret mange der tager disse to slags proteinpulver, som dog også sælges på bodylab. Sojaproteinulver skulle eftersigende øge dit østrogen, hvilket er det stik modsatte af testosteron som vi ønsker for at opbygge muskler! Man kan ikke sige at sojaprotein som sådan er muskelnedbrydende, selvfølgelig ikke, men det er bare slet ikke ligeså godt som valleprotein, og så er det over dobbelt så dyrt.

Risproteinpulver er billigere, men svager virkelig forfærdeligt. Det kan ikke rigtig blandes ordenligt i vand, nogle bruger det dog fint til at bage med. Men igen, jeg vil klart bare anbefale whey.

Der hvor disse to slags proteinpulver kan komme på tale, er hvis man er meget allergisk overfor laktose (mælk), så hvis det er en eneste mulighed er det selvfølgelig bedre end ingenting! Men jeg ville først og fremmest se mig efter deres helt pure valleprotein, det er lidt dyrere, men uden laktose, og se om det ikke går.

Hvor meget protein skal jeg så have om dagen? Pulver eller ej.

Nu har jeg jo nævnt flere gange at man skal sørge for at få nok protein gennem normal kost, men hvad er nok? Hvis du træner i et træningscenter og arbejder på at opbygge muskler, eller vedligeholde muskler mens du taber dig, så anbefaler jeg minimum 2g /kg kropsvægt. Og jeg vil faktisk sige, at 3g /kg er bedst. De fleste har brug for lidt pulver for at nå det ønskede minimum hver dag, medmindre man virkelig elsker kylling icon smile ALT om proteinpulver

Skal jeg også tage proteinpulver selvom jeg vil tabe mig?

Proteinpulver er bare et kosttilskud af protein, når du prøver at tabe dig er det stadig utrolig vigtigt at du får nok protein, selvom du er i kalorieunderskud. Så derfor er det stadig en god ide at supplere din kost med proteinpulver, fortsæt med en proteinshake efter træning.

Proteinpulver inden workout også?

Det er godt med det man kalder en et pre workout tilskud af proteiner, inden en hård træning. Hvis man træner fastet som jeg gør (altså inden man har fået morgenmad så at sige), så er det godt at bryde fasten lige inden man skal træne med noget protein, det skal helst være så nedbrudt som muligt. BCAA’s er det bedste man kan tage inden træning, men har man ikke det så kan man sagtens nøjes med proteinpulver. Der skal ikke meget til, bare tag 10-15g og få lidt ekstra ud af træningen. Det øger protein syntesen efter træning, efter sigende.

Hvilken proteinpulver smager bedst?

Man kan få whey proteinpulver hos bodylab i en masse forskellige smagsvarianter, og langt henad vejen er det en smagssag. For guds skyld hold dig fra neutral! Jeg er personligt mest vild med chokolade eller banan. Jordbær og vanilie er der også mange der tyder til. De nyere modeller som pistache og cookie, smager meget syntetisk i det hvis du spørger mig, og egner sig ikke til også at putte kulhydrater som druesukker i, i hvertfald. Men hvis man er glad for det søde, så er det sikkert ikke dårligt! Heldigvis kan man i deres tilbud på flere spande, vælge flere smagsvarianter.

Bodylab Beskrivelse Pris Bodylab
 ALT om proteinpulver Bodylabs billige proteinpulver af virkelig høj kvalitet!
Store mængde rabatter ved større køb, og fås i hele 9 smagsvarianter.
Kommer i spande af 2000g
299kr til 325kr
Alt efter antal
Per 2000g spand
koeb ALT om proteinpulver
 ALT om proteinpulver Bodylabs kassein proteinpulver, opløses og fordeles langsomt ud i kroppen. Fås i 2 varianter.

Kommer i spande af 1500g

334kr til 359kr
Alt efter antalPer 1500g spand
koeb ALT om proteinpulver
 ALT om proteinpulver Bodylabs extra pure proteinpulver, 100% rent valleprotein-isolat! Til der der skal have det bedste. Fås i 5 varianter.

Kommer i spande af 2000g

439kr til 479kr
Alt efter antalPer 2000g spand
koeb ALT om proteinpulver

Lignende indlæg:

Søgeord: , , ,

8 kommentarer til “ALT om proteinpulver”
Tilføj din egen kommentar
 1. Frederik siger:

  Er du sikker på at 3g pr kilo kropsvægt er anbefalingsværdigt? Så hvis man vejer 70 kilo skal man indtage 210 gram ren protein om dagen? Jeg har ellers hørt at 1,5 gram var optimalt, da kroppen kan nå at optage så store mængder på den dag… Men en super fed guide. Kan helt klart anbefales Bodylab’s chokolade protein pulver, som er den øverste i din tabel – super nice produkt!

 2. Jimmy siger:

  Kan helt sikkert bakke op om at man bør tage den rene udgave af Whey pulveret, af den simple grund at den har 10% mere protein indhold inden den anden.
  Dertil er min personlige erfaring at den billige giver en del mere luft end den dyre, så kan ikke andet end tilskrive det til det laktose som er i den billige…. ;)
  Min fortrukne var jordbær, da jeg synes den smager ligesom jordbær isen fra Hjem-is om det så siger mest om pulveret eller om isen vil jeg lade være op til en selv…..

 3. Sebastian siger:

  Fedt med lidt erfaring! Tak.

  Jeg har altid holdt fast i min chokolade smag :) Personligt har jeg aldrig haft problemer med luft i maven, så jeg har altid gået efter det billigste mest rene proteinpulver.

 4. Sebastian siger:

  Det med at den ikke kan optage det, er lidt en gammel myte.

  Jeg får omkring 2,5g per dag. Jeg føler dog nærmest ikke man kan få for meget! Kroppen har ikke decideret brug for kulhydrater, men har brug for protein og sundt fedt, så jeg sørger for at få rigeligt at de to.

  Jeg er ligesom dig, helt vild med deres chokolade smag !! :)

 5. Paw siger:

  Hehe, jeg er også en sucker for chokolade smagen, jordbær er der for meget vitaminpille over :)

  Jeg vil nu mene at 2g pr. kg er rimelig, og hvis du har en fornuftig kost med gode proteinkilder er det helt sikkert nok.

  Kasein tager jeg morten og aften, da det er langsomtoptagende, så kroppen bliver forsynet igennem mange timer.

  Whey tager jeg lige efter træning, sammen med kreatinpulver.

  Og det virker :)

 6. Mikkel siger:

  Hvis vi ser på indtagelse lige efter træning, så er det altså også vigtigt at indtage kulhydrater, da alle kroppens depoter skal opfyldes, og helst indfor den første time. Hvis man ikke får kulhydrater nok og skal træne hårdt dagen efter så daler ens præstationsevne.

 7. Anders siger:

  Tak for dine brugbare informationer. Har ledt i lang tid efter en ordentlig proteinguide og endelig dukker denne op.

  Endnu engang tusinde tak!

 8. Frida siger:

  Du skriver, at “Sojaproteinulver skulle eftersigende øge dit østrogen…”, hvilket ikke er tilfældet, hvis man køber soja protein isolat, hvor fytoøstrogenerne er renset fra.
  Langt de fleste sojaproteinpulvere er isolat i dag, netop fordi der hersker tvivl om fytoøstrogenernes indvirkning på kroppens egen hormonbalance.

  Mvh.
  Frida
  P.Ba. i Ernæring & Sundhed

Tilføj en kommentar og gør mig glad :)


5 − fire =